top of page

Pasiune VS Hobby - Care este influența lor în piața muncii?

Yuhuu! Iată-ne ajunși la cea de-a doua sesiune FUTURE Student, sesiune care a mai adăugat o multitudine de informații în bagajul nostru de cunoștințe. Astăzi a fost despre PASIUNE și HOBBY-URI, mai exact care este diferența dintre acestea și cum ne pot influența atunci când ne alegem facultatea sau locul de muncă.



Domeniile de activitate reprezintă un orizont foarte vast, iar de aici și frustrarea multor participanți atunci când le-a fost adresată întrebarea „Tu în ce domeniu vrei să profesezi?" Răspunsul este unul simplu, fiind nevoie doar de exercițiu de autocunoaștere. Și cum ne place să adresăm întrebări care te duc și mai aproape de sinele adevărat, te intrebăm:

„De ce vin oamenii înspre tine?"


Ai auzit bine! Cea mai bună soluție pentru a realiza care sunt punctele tale forte este să te întrebi care sunt motivele pentru care oamenii găsesc un sprijin la tine. Poate să fie pentru că au nevoie de ajutor la matematică, ori pentru că ești o persoană deschisă, gata mereu să îi asculte și să îi sfătuiască.

Aceste puncte forte, hard sau soft reprezintă un cumul de valori care influențează modul în care tindem să ne alegem un domeniu de activitate.


Când vine vorba despre hobby-uri și pasiuni, deși tindem să credem că ele sunt cuvinte sinonime, aflăm că nu este adevărat. Diferențele dintre hobby și pasiune se referă, în general, la modul în care aceste activități se desfășoară. Dacă hobby-ul este reprezentat de o preocupare din timpul liber, fără vreo neapărată legătură cu domeniul de activitate, pasiunea se bazează în principal pe acesta. Ea este o înclinație vie, o dorință sau chiar o aspirație către domeniul ales.

Sesiunea de azi m-a determinat să caut și mai mult punctele mele forte și să văd cum ar trebui să le folosesc pentru a avea succes în domeniul în care vreau să profesez.

Vrei să știi de ce ne jucăm cu foi de hârtie la sesiunile de training?

Răspunsul îl vei afla în ediția următoare.

Așa că nu mai ezita și pornește în călătoria vieții tale! Ne vedem în următoarele programe FUTURE Student sau FUTURE!


Articol realizat de: Diana Daniel

Editor: Mădălina Hodorog și Diana Daniel

Photos: Arhiva personală


Comentarios


bottom of page