top of page

Toată mintea mea era un haos



Mereu mi s-a spus că, deși anii studenției sunt cei mai frumoși, cu cele mai multe amintiri, prietenii etc., vor fi și foarte grei. Sunt studentă în anul I la Facultatea de Litere, UOC, specializarea Jurnalism și pot spune, după primul semestru în care am mers frecvent la cursuri și am avut foarte multă activitate că este adevărat.

Întrebări la care greu găsești răspuns


Primul semestru a fost foarte greu pentru mine, cu gânduri cât în lună și-n stele despreCum va fi?”, „Cum vor fi profesorii?”, „Cum vor fi cursurile?”, „Cum mă voi acomoda?. Frica și anxietatea prin care am trecut în primele două luni de facultate mi-au fost fatale. Noaptea, eram cu gândurile departe, nu dormeam, mă duceam la facultate foarte obosită, dar reușeam, cumva, să găsesc puterea să fiu atentă și activă la cursuri, asta văzându-se, mai ales, în notele frumoase pe care le-am avut în „stresiune”.

Mă gândeam că nu voi reuși să mă fac, măcar într-un fel, remarcată, că voi avea colegi care nu vor fi pe placul meu, că profesorii vor fi foarte răi și exigenți, dar, m-am înșelat. Am reușit să mă fac remarcată în grupa mea, colegii mei sunt super, iar profesorii chiar mi-au înșelat așteptările. Deși sunt exigenți și se așteaptă ca noi să învățăm, sunt și super comunicativi, amuzanți și chiar se vede că adoră ceea ce fac, explicându-ne cum este de fapt viața de jurnalist și ce implică aceasta.


Gândurile negre


Gândurile mele au fost haotice încă de dinainte de admiterea la facultate, dar au devenit și mai haotice când a început anul universitar. Stresul și anxietatea că nu mă voi descurca au ieșit la suprafața minții mele, dar nu le-am lăsat să se vadă - nimeni nu știe ce am gândit eu pe atunci. Și acum îmi este frică de eșec, că nu îmi voi duce la bun sfârșit visele pe care le am de ani de zile, frica de a vorbi în public, frica de a scrie ceea ce gândesc și de a mă descărca în scris - fiind o fire închisă, dar am învățat să-mi înfrunt fricile și să fac tot ce-mi stă în putere să-mi îndeplinesc dorințele. Din acest motiv, încerc să fiu cât mai activă și să mă înscriu peste tot, câștigând cât mai multă experiență. Pentru mine contează foarte mult cumulul de cunoștințe pe care îl adun și-mi va fi foarte folositor atunci când voi profesa în acest domeniu, care este un vis ce încet, încet devine realitate.


De acum îmi impun să nu mai las gândurile rele să mă domine și voi face tot posibilul să rămân pozitivă, serioasă, să mă implic peste tot, să acumulez toate cunoștințele posibile și să culeg de peste tot cunoștințe noi și foarte multă experiență.


_________________________________________________________________________________________________________


Articol realizat de: Ana Jărlăianu

Editor: Mădălina Hodorog, Mureșan Alexandra

Photos: Unsplash


Articolul face parte din categoria Sunt Student. Care este hasul din gândurile mele? în care am provocat studenții să scrie ei un articol despre emoțiile, haosul din gânduri și din suflet. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta. Aceste articole-opinii sunt redactate în întregime de studenții care și-au luat provocarea de a vorbi deschis despre lucrurile despre care nu prea vorbim în mod normal.


Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Așa cum știi, programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.


(Mădălina Hodorog)


Comments


bottom of page